Indigo – Shibori

Indigo is een magische verfstof, die door een oxidatieproces een lap een bijzondere kleur blauw geeft.
Als je de lap uit het verfbad haalt is hij eerst geel. Door hem aan de lucht bloot te stellen wordt hij blauw. Tegenwoordig is veel indigo synthetisch. Maar in deze workshop leer je werken met plantaardige indigo. Hoe maak je een indigo Vat, zonder hydrosulfiet. Dus een stuk milieuvriendelijker dan we voorheen deden. Indigo verven doe je niet zomaar. Er zijn wel een aantal zaken die je goed moet weten. Maar na deze workshop kun je er op een goede en veilige manier mee aan de slag.

Shibori is een Japanse resist-verftechniek die bestaat uit het vouwen, naaien, wikkelen, plukken en / of binden van stof en vervolgens verven. In deze workshop dus in indigo. Omdat Shibori artistieke en unieke patronen creëert, is het een groeiende trend in de mode-industrie. Met een verscheidenheid aan technieken die allemaal hun eigen kenmerken hebben, worden technieken vaak gecombineerd om prachtige meesterwerken te creëren. We gaan in deze workshop kennis maken met verschillende shibori technieken zoals: Miura, Nuo, Kumo, Kanoko shibori etc.
We werken met proeflappen, maar je kunt ook zelf nog extra een T-shirt sjaal of iets anders (niet al te groot) textielstuk meenemen. Ook krijg je enkele ideeën mee, om iets bijzonders van je proeven te maken.

maximaal 5 deelnemers

Inschrijven

Inschrijven